Korskyrkan söker ny pastor/föreståndare

Korskyrkan i Borås söker en Pastor/föreståndare till hela församlingen

I Korskyrkan samlas människor i alla åldrar. Vi är en växande församling och beskrivs ofta som varm och öppen. Vår önskan är att alla får plats utifrån sina olika förutsättningar. Vår vision är att göra människor till överlåtna lärjungar till Jesus Kristus.
Förutom våra gemensamma gudstjänster så har husgrupper en viktig roll där många av våra 370 medlemmar möts regelbundet.

Nu söker vi en pastor/föreståndare som tillsammans med oss kan leda församlingen in i nästa steg där vi får vara en del i Guds rikes tillväxt i Borås. Du vill att människor som kommer till församlingen ska känna gemenskap, som lemmar i en och samma kropp, där allas förmågor och gåvor får komma till uttryck och användning.
Du är en person som vill arbeta aktivt med oss i vår mångkulturella stadsdel Norrby. Här finns mer än 120 nationaliteter vilket ger en fantastisk möjlighet för evangelisation och socialt engagemang.

I en växande församling krävs även ändamålsenliga lokaler. Vi står i en spännande process med tankar kring ombyggnad av vår kyrka för att skapa en öppen och inbjudande mötesplats för vår tid.

Arbetsteamet i kyrkan består av pastor/föreståndare, pastor för åldersgruppen unga-vuxna, familj- och barnledare, ungdomsledare, samt en äldresamordnare. Tillsammans arbetar vi för en församling för alla åldrar.

Vi ser gärna att du har teologisk utbildning samt erfarenhet av församlingstjänst.

Anställningen är på heltid. Tillträde i augusti 2018 eller enligt överenskommelse.

Vi behandlar ansökningar löpande.

För mer information, hör av dig till rekryteringsgruppen Thomas Hallberg (ordförande) 0768-669439, eller Lars-Erik Stendahl, 0703-290005.

Ansökan skickas till Thomas Hallberg, e-mail: hallberg.th@gmail.com

Publicerat den 12 december